Pulverointi

Fluorivoiteiden käyttö kaudella 23-24 kansallisesti sekä fluoriton jatko

Fluorivoiteiden käyttö tulevalla kaudella 23-24 jatkuu kansallisella tasolla.

Kansainvälisten lajiliittojen suositus fluorikiellosta ei toteudu kansallisella tasolla eli suomessa käytävät kilpailut käydään suurimmaksi osaksi vielä fluorivoitein.

Kilpailut jotka ovat tällä tietoa fluorittomia Suomen maaperällä tulevalla kaudella ovat: Rukan ja Lahden maailmancup kilpailut sekä Scandinavia cup osakilpailu.

Hiihtoliitto tiedottaa seuraavaa FIS ja IBU alaisista kilpailuista: "Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) ja Kansainvälinen ampumahiihtoliitto (IBU) ovat asettaneet fluorivoiteiden käyttökiellon kaudelle 2023–2024 tuotteiden terveys- ja ympäristöriskien vuoksi. Fluorikielto on tulevalla kaudella voimassa kaikissa FIS:n ja IBU:n alaisissa kansainvälisissä kilpailuissa, nuorten ja aikuisten arvokilpailuissa, maailmancupin osakilpailuissa sekä Scandinavia Cupissa. Suksien fluoritestausta voidaan toteuttaa kaikissa ulkomailla käytävissä kilpailuissa. Fluorien testaamiseen liittyvistä asioista tiedotetaan vielä tarkemmin ennen kilpailukautta."  Näihin lukeutuvat myös siis nuo edellä mainitut kolme fluoritonta FIS -kilpailua Suomessa.

Hiihtoliiton infokirje fluoritilanteesta

Kansallisella tasolla valmistaudutaan fluorien käytön kieltämiseen kaudella 24-25.

Eli voiteluiden kannalta mennään vielä tuleva kausi fluorivoiteilla kuitenkin noudattaen fluorien käyttöä koskevaa EU-säännöstöä. Edustamiemme voidemerkkien tuotteet noudattavat näitä asetettuja EU-säännöstöjä.

Fluorittomien voiteiden käyttöön pitää kuitenkin alkaa valmistautua seuraaville kausille joten erilaiset laittotavat ja voiteet on hyvä testata jo nykyisten fluorivoiteiden rinnalla. 

Takaisin blogiin