Star Next Durable

Starin fluorittomat luistot ja niiden käyttötavat

Meille on jonkin verran tullut kyselyitä Starin fluorittomien Next voiteiden käytöstä ja siitä, että mitä tuotteita milloinkin käytetään. Olimme marraskuussa mukana Rukan maailmancupin avauksessa ja meillä oli tilaisuus vaihtaa ajatuksia fluorittomista itsensä Mr Starin eli Davide Moselen kanssa.

Suksien pohjustus on fluorittomien kanssa hyvin pitkälle samanlainen prosessi kuin fluorillisillakin eli käytetään vahoja pohjustukseen ja pohjan saattamiseen hiihtokuntoon. Fluorillisen suksen puhdistus fluorittomaksi on testien perusteella niinkin yksinkertainen prosessi kuin, että puhdistetaan pohja fluorittomalla voiteenpoistolla ja sulatetaan sitten pohjaan fluoriton vaha. Toistetaan puhdistus ja vahaus vielä toisen kerran minkä jälkeen suksi on valmisteltu fluorittomaksi. Muista käyttää myös fluorittomia välineitä työstöön.

Kilpavoitelun perusta on hyvä pohjavoitelu kulloisenkin kelin mukaisilla vahoilla. Seuraava kerros tehdään kelialueeseen sopivalla pulverilla ja viimeiseksi pinnoitteena käytetään karkeasti jaoteltuna uusilla lumilla nestemäisiä pintoja ja vanhoilla lumilla paloja. Perusperiaate on kerroksien hallinta eli hallittuja ohuita kerroksia kutakin tuotetta.

Pulvereista Next sarjan peruspulverit kattavat kaikki kelialueet. Rukalla jo testeissä ollut Dark -sarja on tehty kovemmille ja aggressiivisemmille lumille. Pitkille matkoille löytyy myös Next Durable mikä on testien mukaan osoittautunut kulutuskestäväksi ja menee hyvin pitkille matkoille. Pulverit ovat hyvin sulavia vaikka osa on tehty kireillekin pakkasille, mutta sulaa helposti 150 asteisella raudalla. Star on kehittänyt näiden tuotteiden kerrosvahvuuden hallintaan Unicorn/Yksisarvinen -jouhiharjan sekä Kulta- ohuen nylonin joilla saa kerrosvahvuuden säädettyä sopivaksi.

Star Dark pulveri ja nesteet.

Nestemäisissä luistoissa on saatavilla kolme sarjaa eli normaali Next -sarja normaaleihin olosuhteisiin. Next Beta -sarja on tehty likaisiin lumiin ja Dark on aggressiivisille lumille kuten vastaava pulverikin. Starin Next nesteet sisältävät myös aiemmista tuotteista tuttua nopeasti kuivuvaa liuotinta joten tuotteiden työstö on todella nopeaa. Tuote levitetään purkin vaahtomuovisienellä ja annetaan kuivua pari minuuttia. Loppukäsittely tehdään pitkäkarvaisella (22mm) rotovillalla suurilla kierroksilla. Pinnan viimeistely lopuksi hienolla nylonharjalla. Nestettä voi kerrostaa ennen rotovillaa vielä useammalla kerroksella.

Next luistopaloja on kaksi sarjaa eli normaaleille lumille sekä Beta sarja vanhoille ja likaisille lumille. Luistopala levitetään rotovillalla(12mm). Palaa ajetaan villaan kierrättämällä villaa koneella ja painamalla palaa villaan. Villa ottaa itseensä palasta pinnoitetta mikä ajetaan sitten villalla suksen pohjaan. Viimeistely hienolla nylonharjalla.

Jos tulee mieleen kysymyksiä fluorittomista tuotteista niin ottakaa yhteyksiä niin etsitään vastaukset yhdessä! :)

Takaisin blogiin